Lokaal Nieuws

Bijeenkomst Wzd & cliënt- ondersteuning Wlz en Wmo

Schermafbeelding 2023 03 09 om 10.44.54Op dinsdag 11 april organiseert het SOL platform Oostelijk Zuid- Limburg om 19.00 uur een informatiebijeenkomst over de Wet zorg en Dwang en cliëntondersteuning Wmo en Wlz. Deze zal plaatsvinden bij MEE Zuid-Limburg (Frankenlaan 7 te Heerlen). Aanmelden vóór 4 april: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bijeenkomst Wzd & cliënt-ondersteuning Wlz en Wmo

Schermafbeelding 2022 09 09 om 11.20.56Het platform SOL Oostelijk Zuid- Limburg nodigt u graag uit voor de informatiebijeenkomst over de Wet Zorg en Dwang en Cliëntondersteuning Wmo en Wlz. Deze bijeenkomst vindt plaats op 18 oktober 2022 om 19.00 uur bij MEE Zuid- Limburg in Heerlen. Zie meer informatie in deze flyer. Hopelijk tot dan! Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cliëntvertrouwens-personen Wet zorg en dwang

Schermafbeelding 2022 06 05 om 15.49.15De cliëntenvertrouwenspersonen van Burgerkracht Limburg staan klaar voor cliënten en naasten die te maken hebben met onvrijwillige zorg. Steeds meer mensen weten de cliëntenvertrouwenspersonen te vinden. In het jaarverslag vindt u meer informatie over hoe de wet in de praktijk vorm krijgt.
 
Het jaarverslag ‘Samen voor de rechten van cliënten’ gaat onder meer in op:
· De ontwikkelingen rondom het vertrouwenswerk en locatiebezoeken
· Interviews met cliënt en cliëntenvertrouwenspersoon
· Het vertrouwenswerk overzichtelijk in cijfers
· Casussen uit de praktijk
Bekijk hier het jaarverslag 2021. Meer informatie over de cliëntenvertrouwenspersonen in Limburg: klik hier 

Vragenlijst voor (lid)organisaties van het SOL over interesses

Foto bij over het SOLAls SOL willen we in 2022 op verschillende plaatsen bijeenkomsten organiseren. Liefst werken we ook met jullie samen en waar mogelijk ook met KansPlus, Ieder(in) en Burgerkracht Limburg. Om dit samen te doen hebben we allereerst informatie van jullie nodig. Als ouders en verwanten van mensen met een verstandelijke beperking weten we hoe belangrijk het werk is dat jullie lokaal en regionaal doen. Wat we niet weten is waar jullie aandacht op dit moment naar uitgaat en welke wensen en behoeften jullie hebben voor dit jaar. Laat ons weten hoe en waar jullie de bijeenkomsten willen en welke onderwerpen jullie interesseren. Wij willen jullie daarom graag vragen deze vragenlijst in te vullen. Meer informatie? Klik hier om de bijbehorende brief te lezen.

Vragenlijst van het SOL voor ouders/verwanten over interesses

SOL afbeeldingAls SOL willen we in 2022 op verschillende plaatsen bijeenkomsten organiseren. Liefst werken we ook met jullie samen en waar mogelijk ook met KansPlus, Ieder(in) en Burgerkracht Limburg. Om dit samen te doen hebben we allereerst informatie van jullie nodig.Uit ervaring weten we hoe belangrijk ouders en verwanten zijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Wat we niet weten is waar jullie aandacht op dit moment naar uitgaat en welke wensen en behoeften jullie hebben voor dit jaar. Laat ons weten hoe en waar jullie de bijeenkomsten willen en welke onderwerpen jullie interesseren. Wij willen jullie daarom graag vragen deze vragenlijst in te vullen. Meer informatie? Klik hier om de bijbehorende brief te lezen.