Lokaal Nieuws

Vragenlijst voor (lid)organisaties van het SOL over interesses

Foto bij over het SOLAls SOL willen we in 2022 op verschillende plaatsen bijeenkomsten organiseren. Liefst werken we ook met jullie samen en waar mogelijk ook met KansPlus, Ieder(in) en Burgerkracht Limburg. Om dit samen te doen hebben we allereerst informatie van jullie nodig. Als ouders en verwanten van mensen met een verstandelijke beperking weten we hoe belangrijk het werk is dat jullie lokaal en regionaal doen. Wat we niet weten is waar jullie aandacht op dit moment naar uitgaat en welke wensen en behoeften jullie hebben voor dit jaar. Laat ons weten hoe en waar jullie de bijeenkomsten willen en welke onderwerpen jullie interesseren. Wij willen jullie daarom graag vragen deze vragenlijst in te vullen. Meer informatie? Klik hier om de bijbehorende brief te lezen.

Vragenlijst van het SOL voor ouders/verwanten over interesses

SOL afbeeldingAls SOL willen we in 2022 op verschillende plaatsen bijeenkomsten organiseren. Liefst werken we ook met jullie samen en waar mogelijk ook met KansPlus, Ieder(in) en Burgerkracht Limburg. Om dit samen te doen hebben we allereerst informatie van jullie nodig.Uit ervaring weten we hoe belangrijk ouders en verwanten zijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Wat we niet weten is waar jullie aandacht op dit moment naar uitgaat en welke wensen en behoeften jullie hebben voor dit jaar. Laat ons weten hoe en waar jullie de bijeenkomsten willen en welke onderwerpen jullie interesseren. Wij willen jullie daarom graag vragen deze vragenlijst in te vullen. Meer informatie? Klik hier om de bijbehorende brief te lezen.

Geef om burgerinitiatieven, geef aan het Burgerkracht Stimuleringsfonds Limburg

SF3Limburgers zijn trots op de Limburgse samenleving. Maar, niet iedereen kan meedoen. Gelukkig zijn er veel mooie initiatieven van burgers, die hun kracht, talent en ervaring willen inzetten ten dienste van een ander, zodat die óók kan meedoen. Burgerinitiatieven, die zich inzetten om armoede terug te dringen, de leefbaarheid van een wijk te verbeteren en burgers met een kwetsbare gezondheid bij de samenleving te betrekken.

Veel van deze mooie, veelal kleine burgerinitiatieven hebben vaak een klein budget en kunnen een financieel steuntje in de rug goed gebruiken. Daarvoor kunnen zij een aanvraag indienen bij het Burgerkracht Stimuleringsfonds Limburg. Een onafhankelijke commissie van geëngageerde vrijwilligers beoordeelt alle aanvragen en kan projecten en initiatieven een éénmalig subsidie toekennen van maximaal €5.000. Dankzij donateurs van het Burgerkracht Stimuleringsfonds zijn de afgelopen maanden de aanvragen gehonoreerd van initiatieven, zoals Jong043 (klik hier voor meer informatie), de Positieve Stad (klik hier) en Fietsmaatjes Eijsden-Margraten (klik hier).

 

Hard nodig
Jouw steun is hard nodig om ook in de toekomst startende initiatieven op weg te helpen. Daarom: geef om burgerinitiatieven, geef aan het Burgerkracht Stimuleringsfonds Limburg. Maak jouw donatie over op rekening NL95 RABO 0187 6346 29 van Burgerkracht Limburg, onder vermelding van ‘Donatie Burgerkracht Stimuleringsfonds Limburg’. Elk bedrag is welkom.

 

Méér weten?
Klik hier voor meer informatie. Hartelijk dank voor jouw bijdrage!

Valse berichten in omloop

Pas opPas op voor valse berichten via sms, mail of sociale media, waarin staat dat je geld terug krijgt! Soms krijg je via sms een bericht dat je enkele honderden euro’s terugkrijgt. Er staat bij voorbeeld: ‘Vanwege de coronacrisis, voorziet de Rijksoverheid een extra toeslag van 120 euro binnen het zorgtoeslag.’Het bericht lijkt afkomstig van de Rijksoverheid of van DigiD of een andere betrouwbare bron, maar dat is niet zo. Er wordt gevraagd in te loggen via een link. Niet doen! Als je het wel doet, krijgt de afzender gegevens van je in handen en kan daarmee fraude plegen.

Op dit moment (12 februari 2021) ontvangt de Fraudehelpdesk ook klachten over phishing via valse accounts op Instagram. Via een nep-account op Instagram, wordt aan jou als volger gevraagd je telefoonnummer door te geven. Daarna wordt gevraagd op Instagram een code door te geven, die je via sms ontvangt. Daarmee kan de maker van het nepaccount een bestelling betalen. Zo betaal jij voor de bestelling(en) die de oplichters doen. Zorg dat je jouw social media-kanalen altijd goed afschermt. Tevens is het belangrijk dat je nooit een (bevestigings)code doorgeeft aan iemand anders. Heb je ook zo’n bericht ontvangen? Meld het bij de Fraudehelpdesk. Verwijder het bericht vervolgens van je telefoon. Ga niet in op verzoeken van Instagram. Op de site van fraudehelpdesk staan ook andere waarschuwingen. Bij elke waarschuwing staat een advies.

Project ‘Contact in coronatijd’ bijna van start! Helpt u mee?

KansPlusDoor het coronavirus gebruiken bewoners van woonlocaties nu vaker digitale manieren om contact te hebben met hun familie en vrienden (bv. door te bellen, videobellen of berichten te sturen). Voor sommige werkt dat prima, anderen hebben of kunnen hier minder mee. Voor dit project van vier Academische Werkplaatsen en KansPlus (Digitaal op bezoek bij mensen met een beperking), zijn ze benieuwd naar ervaringen en meningen. Wilt u hen helpen deze online vragenlijst te verspreiden onder bewoners en medewerkers? Klik hier voor meer informatie. Mocht u nog vragen hebben over het project dan kunt u contact opnemen met Linda Douma of Lotte Piekema via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Bron: KansPlus en Kennisplein gehandicaptensector).