Lokaal Nieuws

Bijeenkomst Wzd & cliënt-ondersteuning Wlz en Wmo

Schermafbeelding 2022 09 09 om 11.20.56Het platform SOL Oostelijk Zuid- Limburg nodigt u graag uit voor de informatiebijeenkomst over de Wet Zorg en Dwang en Cliëntondersteuning Wmo en Wlz. Deze bijeenkomst vindt plaats op 18 oktober 2022 om 19.00 uur bij MEE Zuid- Limburg in Heerlen. Zie meer informatie in deze flyer. Hopelijk tot dan! Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cliëntvertrouwens-personen Wet zorg en dwang

Schermafbeelding 2022 06 05 om 15.49.15De cliëntenvertrouwenspersonen van Burgerkracht Limburg staan klaar voor cliënten en naasten die te maken hebben met onvrijwillige zorg. Steeds meer mensen weten de cliëntenvertrouwenspersonen te vinden. In het jaarverslag vindt u meer informatie over hoe de wet in de praktijk vorm krijgt.
 
Het jaarverslag ‘Samen voor de rechten van cliënten’ gaat onder meer in op:
· De ontwikkelingen rondom het vertrouwenswerk en locatiebezoeken
· Interviews met cliënt en cliëntenvertrouwenspersoon
· Het vertrouwenswerk overzichtelijk in cijfers
· Casussen uit de praktijk
Bekijk hier het jaarverslag 2021. Meer informatie over de cliëntenvertrouwenspersonen in Limburg: klik hier 

Vragenlijst voor (lid)organisaties van het SOL over interesses

Foto bij over het SOLAls SOL willen we in 2022 op verschillende plaatsen bijeenkomsten organiseren. Liefst werken we ook met jullie samen en waar mogelijk ook met KansPlus, Ieder(in) en Burgerkracht Limburg. Om dit samen te doen hebben we allereerst informatie van jullie nodig. Als ouders en verwanten van mensen met een verstandelijke beperking weten we hoe belangrijk het werk is dat jullie lokaal en regionaal doen. Wat we niet weten is waar jullie aandacht op dit moment naar uitgaat en welke wensen en behoeften jullie hebben voor dit jaar. Laat ons weten hoe en waar jullie de bijeenkomsten willen en welke onderwerpen jullie interesseren. Wij willen jullie daarom graag vragen deze vragenlijst in te vullen. Meer informatie? Klik hier om de bijbehorende brief te lezen.

Vragenlijst van het SOL voor ouders/verwanten over interesses

SOL afbeeldingAls SOL willen we in 2022 op verschillende plaatsen bijeenkomsten organiseren. Liefst werken we ook met jullie samen en waar mogelijk ook met KansPlus, Ieder(in) en Burgerkracht Limburg. Om dit samen te doen hebben we allereerst informatie van jullie nodig.Uit ervaring weten we hoe belangrijk ouders en verwanten zijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Wat we niet weten is waar jullie aandacht op dit moment naar uitgaat en welke wensen en behoeften jullie hebben voor dit jaar. Laat ons weten hoe en waar jullie de bijeenkomsten willen en welke onderwerpen jullie interesseren. Wij willen jullie daarom graag vragen deze vragenlijst in te vullen. Meer informatie? Klik hier om de bijbehorende brief te lezen.

Geef om burgerinitiatieven, geef aan het Burgerkracht Stimuleringsfonds Limburg

SF3Limburgers zijn trots op de Limburgse samenleving. Maar, niet iedereen kan meedoen. Gelukkig zijn er veel mooie initiatieven van burgers, die hun kracht, talent en ervaring willen inzetten ten dienste van een ander, zodat die óók kan meedoen. Burgerinitiatieven, die zich inzetten om armoede terug te dringen, de leefbaarheid van een wijk te verbeteren en burgers met een kwetsbare gezondheid bij de samenleving te betrekken.

Veel van deze mooie, veelal kleine burgerinitiatieven hebben vaak een klein budget en kunnen een financieel steuntje in de rug goed gebruiken. Daarvoor kunnen zij een aanvraag indienen bij het Burgerkracht Stimuleringsfonds Limburg. Een onafhankelijke commissie van geëngageerde vrijwilligers beoordeelt alle aanvragen en kan projecten en initiatieven een éénmalig subsidie toekennen van maximaal €5.000. Dankzij donateurs van het Burgerkracht Stimuleringsfonds zijn de afgelopen maanden de aanvragen gehonoreerd van initiatieven, zoals Jong043 (klik hier voor meer informatie), de Positieve Stad (klik hier) en Fietsmaatjes Eijsden-Margraten (klik hier).

 

Hard nodig
Jouw steun is hard nodig om ook in de toekomst startende initiatieven op weg te helpen. Daarom: geef om burgerinitiatieven, geef aan het Burgerkracht Stimuleringsfonds Limburg. Maak jouw donatie over op rekening NL95 RABO 0187 6346 29 van Burgerkracht Limburg, onder vermelding van ‘Donatie Burgerkracht Stimuleringsfonds Limburg’. Elk bedrag is welkom.

 

Méér weten?
Klik hier voor meer informatie. Hartelijk dank voor jouw bijdrage!