Uit de Praktijk

Met een klein ego en een groot zelfvertrouwen functioneren in een gezin met autisme

SOL websiteMaria Blauw, ouder van een gezindslid met autisme, heeft het boek 'Met een klein ego en een groot zelfvertrouwen functioneren in een gezin met autisme’ uitgebracht. "Omdat bekenden met een soortgelijke leefsituatie aangaven geïnspireerd te zijn door de wijze waarop ik daar invulling aan geef, is mijn verhaal en visie gepubliceerd in bovengenoemd boek". Dit om samen lotgenoten een steuntje in de rug te kunnen geven. Voor meer informatie kunt u terecht op deze website.

 

Gegevens van dit boek: Titel: Met een klein ego en een groot zelfvertrouwen functioneren in een gezin met autisme’, Auteur: Maria Blauw, Uitgeverij: Graviant Educatieve Uitgeverij, Prijs: € 13,95, ISBN: 9789492593399, Te koop bij alle grote websites en boekwinkels.

Philadelphia lanceert het online platform Sophi

Ouders en verwanten van een kind met een beperking zitten door deze coronacrisis vaak met de handen in het haar. Deze kinderen begrijpen niet wat er gebeurt en zijn van slag door het wegvallen van de dagstructuur. Via Sophi, een nieuw digitale ontmoetingsplek ontwikkeld door Philadelphia Zorg, kunnen deze ouders en verwanten verhalen delen, herkenning vinden en tips uitwisselen. En als er behoefte is, kunnen ze in gesprek met een zorgprofessional. Lees meer (Bron: Philadelphia).